Bloqz’ isolatie-inspiratie

100-woordenverhaal

Veel schrijfinspiratie wenste ons de Bloqz-baas.

Schrijver-1 is na een ochtendlijke Lochemerberg-bedwinging in leunstoelslaap gevallen. Schrijver-2 schrijft een spoed-corona-nota voor zijn werkgever. En ik ga op het rookterras in zelfisolatie.

Wat klopt er niet?

In de verte kindergeschreeuw. Voor me lenteknopbomenrijen langs de Berkel, kaarsrechtgetrokken tussen bedrijfsterreinbedrijven. Naast het buurbedrijf graast een vrachtauto van lochemruitersport-punt-nl. Een vink slaat, een merel zingt, een fietfiet-vogel waarvan ik de naam steeds vergeet, fietfiet. En is dat een aalscholver, die af en toe overspeert?

‘Zelfisolatie’, dat flikt alleen een Bloqz-woning met sandwichmuren en betonkernactivering*-vloeren. Mensen daarentegen gaan in ‘zelfisolement’ en mijn sigaar is uit. 

Paul Braamberg, Lochem, 4 april 2020. 


*) Betonkernactivering maakt slim gebruik van de sterke warmte/koelte accumulerende eigenschappen van beton. Diep in vloeren en plafonds verzonken buizen voeren warmte of koelte aan waardoor de hele betonmassa van het huis thermisch actief wordt. Simpel en geniaal! Efficiënt en duurzaam! Klimaatvriendelijk!

Meer over Bloqz, de betaalbare en klimaatvriendelijke starterswoning van OLCAS vind je hier.

bloqz_02jpg

De twee Bloqz-proefwoningen in Lochem. Foto: © OLCAS.


Terug naar laatste overzicht: klik in je browser linksboven op het Pagina-terug-pijltje of gebruik Alt-Linkerpijltoets.