Boekpresentatie ‘Randland’, Oekraïnereisverhaal, 19 november

Beste Braambergwereldreiziger,

Maak een wereldreis, van harte welkom, bezoek de boekpresentatie van Randland, op zondag 19 november vanaf 15h, in het Tsjechisch Centrum/Goethe-Institut, Westersingel 9, Rotterdam.

Randland – Oekraïne | Vier reizigers | Eén verslag, dit boek is reisverslag, roman, taalavontuur, on-the-spot-literatuurstudie, geschiedschrijving en geografie in één. Met Randland krijg je de smaak van zuidwest Oekraïne te pakken, in 2019 en de voorafgaande eeuwen. Het is een verrukkelijke multidimensionale lasagne. Samen met de vier avonturiers – naar hun herkomsten genaamd Bohemia, Moravia, Noordkust en Westkust – ontdek je reizenderwijs dat Oekraïne het centrum van onze Europese gemeenschap is, vroeger en nu.

kaft_klein met randjpg
Randland reikt tot 2019 maar tijdens de presentatie is ook aandacht voor de actualiteit, de oorlog. Oksana Pokalchuk, in het boek nog Amnesty-International-directeur-Kyiv, zal vertellen over haar huidige job: verzamelen van bewijzen en getuigen van oorlogsmisdaden. En Dáša van der Horst deelt haar indrukken van de Lychakiv-begraafplaats, afgelopen september in Lviv.

Tussen de praatjes is er Oekraïense muziek. 
Afsluitend een hapje en een drankje. En natuurlijk kun je je Randland-exemplaar laten signeren. De opbrengst van de boekverkoop gaat naar een goed doel in Oekraïne.

Tot ziens op 19 november, en hoort zegt het voort!

Paul Braamberg

=============

Vanaf 20 november 2023 in de (internet-)boekhandel: Randland – Oekraïne | Vier reizigers | Eén verslag
ISBN: 9789491032615
26,90 euro
Uitgeverij ShinZ.nl


Terug naar laatste overzicht: klik in je browser linksboven op het Pagina-terug-pijltje of gebruik Alt-Linkerpijltoets.